2015/12/01

JOULUSTRESSIN VÄLTTÄMINEN

Mietin kovasti olenko nyt oikea henkilö kirjoittamaan aiheesta vai en – olen nimittäin helposti stressiin taipuvaa tyyppiä. Joulun osalta oma stressi liittyy yleensä ajanpuutteeseen, suunnittelen marraskuusta saakka kuinka olisi ihana tehdä vaikka mitä ja valmistella rauhassa joulun tuloa, kun todellisuus on se että työkiireiden takia havahdun muutamaa päivää ennen joulua siihen että kämppä on mullinmallin ja jouluruuat tekemättä. Puhumattakaan lahjojen pakkaamisesta aattona muutamaa tuntia ennen h-hetkeä.


Tänä vuonna ajattelin tahdittaa joulukuuta tekemällä asioita hyvissä ajoin ennakkoon ja näin toivottavasti helpottavani joulun ruuhkaa. Ajattelin samalla kirjoitella tänne asioista ja hieman inspiraatiosta, kuten jouluruuista, lahjavinkeistä ja muista jouluun kuuluvista jutuista.

Jotta joulukuu ja itse joulu olisivat tänä vuonna vähemmän stressaavia ajattelin jakaa oman muistilistani vinkkinä siitä kuinka joulustressiä voisi välttää. 

1. Suunnittele ennakkoon! 
Tee suunnitelma ja pysy siinä. Ilman selkeitä suuntaviivoja rönsyilee helposti asiasta toiseen ja lopputuloksena on usein monta keskeneräiseksi jäävää tehtävää.2. Ole realisti!
Jos kalenteri on jo täynnä ei kannata yrittää mahduttaa mukaan vielä yhtä pientä juttua. Pienistä tehtävistä kasaantuu paljon hommaa ja tekemättömät asiat saattavat alkaa stressaamaan. Mieluummin vähän asioita kerrallaan ja uusia tehtäviä sen mukaan mihin aika riittää.

3. Aloita ajoissa! 
Vaikka joulu tuntuu joka vuosi hiipivän aiemmaksi ja aiemmaksi on hyvä aloittaa ajoissa välttääkseen viimehetken paniikin ja ruuhkat. Joululahjoja voi ostaa (ja pakata!) hyvissä ajoin ja jouluruokia valmistaa ennakkoon pakastimeen.

4. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä! 
Riittää että sinä olet täydellinen sellaisena kuin olet juuri nyt. Tekemättömät jouluvalmistelut ja yksi lahja vähemmän kuusen alla eivät tee sinusta yhtään huonompaa ihmistä. Päinvastoin, sillä rentoutuneena ja stressittömänä olet todennäköisesti monin verroin mukavampaa jouluseuraa…

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti