2015/12/18

SIPULIN JOULULOUNAS


Jouluruokalinja jatkuu. Kävimme alkuviikosta työporukalla syömässä joululounasta Sipulissa. Kyseisen ravintolan osalta on todettava että puitteet ovat varmasti yhdet vaikuttavimmista Helsingissä. Istuimme pöydässä, josta katselimme suoraan ylös ja ulos Uspenskin.katedraalia. Muutoinkin paikan vanhat tiiliseinät yhdistettynä  kauniiseen valaistukseen luovat ihanaa tunnelmaa.

Ravintolan ilmapiiri on todella ihana, mutta ruuan osalta se ei yllä ihan samalle tasolle kuin esimerkiksi saman ketjun Pörssi. Pääruokana oli karitsaa ja lohta, joista karitsa ja kasviket olivat todella hyvää. Alkuruokapuolella oli myös kaikkea hyvää, mutta jokin jäin puuttumaan. Ja ainakin omaan joulupöytään kuuluu ehdottomasti mäti, smetana ja sipuli ja tällä kertaa mädin seuraksi oli tarjolla ruohosipulimoussea jo ei nyt ollut ihan oman maun mukainen vaihtoehto.

Paikan ehdotan plussa on hyvä juustopöytä, vaihtoehtoja oli paljon ja oma suosikkini on tomaattihillo juuston seuraksi. Jälkiruokapöytä oli myös runsas, ja vaikka en muutoin pahemmin välitä makeista herkuista oli suklaa-kirsikkakakku hyvää, kuten myös söpöt macaronit.

Lounaan jälkeen hankalinta olikin pysyä hereillä loppupäivä töissä :) Sipuli vei voiton puitteiden osalta, mutta Pörssi saa suosituksen ruuan ja palvelun osalta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti