2015/12/14

PÖRSSIN JOULUBUFFET

Huh, viimeistä täyttä työviikkoa viedään ja tahti on melkoinen. Juttuja on jonossa odottamassa mutta iltaisin on ollut puhti pois ja laadukkaista kuvista on turha unelmoida. Ajattelin kuitenkin palata ajassa taaksepäin viime viikkoon ja Pörssin joulubuffetiin.


Olemme joka vuosi kokoontuneet jouluruuan ääreeen saman porukan kesken. Viimeiset kaksi vuotta järjestelykunnia on ollut allekirjoittaneella. Olemme käyneet jo aika monessa paikassa ja samaa paikkaahan ei voi käyttää kahdesti, joten marraskuun alussa mietin kuumeisesti mikä olisi tämän vuoden paikka. Ohimennen asiasta jonkun kanssa jutellessa sain vinkin Pörssin joulubuffasta, jonne päädyin varaamaan tilan ja täytyy sanoa että tämä vaihtoehto kiilasi tähänastisista paikoista kärkeen!

Ensinnäkin, suuri kiitos asiantuntevalle henkilökunnalle. Meitä oli isompi porukka ja saimme oman kabinetin jossa meillä oli oma tarjoilija ja pystyimme hyvin juttelemaan isommankin pöydän yli. Joukossamme oli muutama englantia puhuva, joita palveltiin täysin luontevasti englanniksi. Olin paikalla hieman ennakkoon valitsemaan viinejä ruokien kanssa ja suositellut viinit olivat todellinen nappivalinta. Alkuruokien kanssa tarjottu Riesling on kirjattu muistiin ja todo-listalla on selvittää josko tuota saisi ostettua Alkosta.


Palvelun lisäksi myös ruoka oli aivan loistavaa! En ole niin suuri jouluruuan fani että jaksaisin syödä laatikoita ja kinkkua muutoin kuin parina päivänä vuodessa. Pörssin joulubuffetin alkuruuat olivat kalapainotteisia, mutta mukana oli myös kylmiä leikkeitä ja kasvisruokaa. Pääruuaksi oli nieriää ja sisäfilettä, mutta olin alkupalapöydän jäljiltä niin täynnä että maistoin pääruokia vain hieman. Jälkiruoka oli katettu hieman erilleen ravintolapihan puolelle ja juustojen lisäksi tarjolla oli ainakin piparkakkuvanukasta ja kakkua. Jälkiruokaa tulikin syötyä lähinnä silmillä sillä aiemmat ruuat olivat niin herkullisia.

Myös sisustukseen ja koristeisiin oli panostettu. Kun astui ulkoa sisään oli vastassa ihana välkehtivä jääpuikkoseinä. Peremmälle verhojen taakse oli katettu oikea talvinen ihmemaa ja tunnelma oli lähes satumainen. Voin ehdottomasti suositella Pörssiä vaihtoehtona perinteisemmälle jouluruualle!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti