2015/12/04

OSTOSVINKIT LENTOKENTILTÄ

Vietän työni puolesta aika paljon aikaa tietyillä lentokentillä. Vaikka useimmiten aikataulut on tehty niin ettei aikaa ostoksille ole sattuu toisinaan niin, että lento on myöhässä tai peruttu, joten tällöin onkin sitten ruhtinaallisesti aikaa ostosten tekoon. Ajattelin kirjoitella seuraavassa hieman omia vinkkejäni lentokentiltä ostamiseen, ja mitä tuotteita ostan eniten. Viime vuosina olen hoitanut joululahjaostokset hyvin pitkälti kentiltä, mutta alla olevat pätevät varmasi ympäri vuoden!


Ehdottomasti eniten mieleeni on Köpiksen kenttä. Kentältä löytyy pohjolan kentistä eniten luksusliikkeitä ja kauppoja on paljon. Käytän usein aikaani käsilaukkuja ja vaatteita kuolatessa, omat suosikkini ovat Mulberry, Malene Birger, Day by Birger sekä Saint Tropez. Lisäksi kentällä on kaksi Vicctoria’s Secret myymälää, tosin näiden osalta alkaa suurin hohto olla jo haihtunut. Yllättäen kyllä, Köpiksen kentältä tarttuu useimmiten mukaan kosmetiikkaa ja laadukkaampia viinejä ja kuohuvia. MAC:in kosmetiikat ja OPI:n lakat taidan ostaa nykyisin Kööpenhaminasta palatessani.

Tukholman Arlanda-kentällä kannattaa huomioida se, että terminaaleja on useampi ja omasta mielestäni parhaat kaupat ovat terminaali 5:ssa. Suurin osa liikkeistä on concept storeja, eli liikkeitä, joissa on useampaa merkkiä myynnissä saman teeman ympärillä, merkeistä ainakin Esprit, Filippa K., Odd Molly ja sisustuspuolella Lexington ja paikallinen desing. Tukholman kentällä on myös suhteellisen laaja kosmetiikkavalikoima, mutta ei esimerkiksi MAC:n meikkejä. Alkoholia ei Tukholmasta saa ostaa EU:n lennoille ollenkaan. Tukholman kentältä mukaani tarttuukin useimmiten vaatteita, ja esimerkiksi (valuuttakursseista riippuen) Malene Birgerin tuotteet ovat jopa halvempia kuin Tanskan kentällä.Norjan kentällä en ole tehnyt pahemmin ostoksia, mielestäni hintataso on kalliimpi ja reissuja sinne suunnalle on muutenkin vähemmän. Helsingissä positiivinen yllätys on Terminaali 1:n vaatepuoli, vaikka kauppa on pieni on mukaan reissulle lähtiessä sattunut usein jotain. Helsinki-Vantaan parhaat kaupat ovat mielestäni Schengen-alueen ulkopuolella. Täältä tulee kuitenkin useimmiten lähdettyä kauemmaksi reissuun joten isompia ostoksia ei viitsisi pakata mukaan laukkuun. Kerran on sattunut Suomesta Intiaan lähtiessä toppatakki joulun aleista mukaan, myyjä pakkasi sen ystävällisesti niin pieneen tilaan kun sai :)

Oma muistilista ostoksissa on:
  • Käytä valuuttamuunninta ja tarkista millaisen muuntokurssin saat maksukortillasi tai millä kurssilla olet vaihtanut valuuttasi
  • Tunne hintataso, monesti huomaa että jotkin tuotteet ovat jopa kalliimpia valuuttakurssien vaihdellessa
  • Hyödynnä verovapaiden ostosten mahdollisuus kentillä niissä maissa missä se on mahdollista
  • Muista tuontirajoitukset (alkoholi ja nesteet), joillekin jatkolennoille ei saa nesteitä mukaan vaikka ne olisivat sinettipusseissa
  • Muista tuontirajat, eli arvokkaammista tuomisista maksetaan verot ja tulli


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti