2015/12/23

BATAATTILAATIKKO

Täällä hoilotellaan joululaulujen tahtiin ja tehdään perinteisiä jouluruokia. Ja muita jouluvalmisteluita kuten kuusen laittoa siinä samassa :)

Bataattilaatikosta on tullut viime joulujen myötä yksi suosikkilaatikoista. Bataatin maku on jo valmiiksi makea, joten resepti on super-simppeli eikä vaadi kovin montaa ainesosaa. Tähän saakka resepti on hieman elänyt joulusta toiseen mutta nyt yritin mitata käyttämiäni määriä tarkemmin jotta näistä saa toistettavan reseptin. Omassa ruuanlaitossa kun nuo reseptit tuppaavat olemaan lähinnä suuntaa antavia ja mittasuhteita ja aineksia muutetaan lennosta maun mukaan.1,5 kg bataattia
2 dl kuohukermaa
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl valkopippuria
pinnalle voita

Kuori ja viipaloi bataatit pienemmiksi. Keitä bataatit kypsiksi ja ota noin desi keitinlientä talteen. Soseuta hienoksi soseeksi sauvasekottimella. Itse muussasin ja siivilöin siivilän läpi, sillä bataatissa on kuituja jotka omasta mielestä tuntuvat epämukavasti syödessä.

Lisää soseeseen noin desi keitinlientä ja 2 dl kuohukermaa sekä mausteet. Bataatti on sen verran makea ja maku hento, että olisin siirapin kanssa varovainen. Myös kardemumman kanssa kannattaa olla tarkkana sillä sen maku on helposti liian hallitseva. Voitele vuokaa hieman ja kaada sose vuokaan sekä lisää pinnalle hieman voita lastuina. Paista uunissa reilu tunti 175 astetta (itse paistoin tunnin ja jätin puoleksi tunniksi uuniin ilman lämpöjä).

Tuli todella hyvää :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti