2015/12/09

MINI-PIPARKAKKUTALOT


Koska kaikki näpertely on paljon mukavampaa minikoossa piti viimein toteuttaa tämä idea pienen pienistä piparkakkutaloista. Taloilla on kokoa vain vajaa viisi senttiä, ja ne ovat juuri sopivan kokoisia kahvimukin tai glögilasin reunaan koristeeksi.

Taikinan voi tehdä itse, mutta itse helpotin hommaa tällä kertaa käyttämällä valmista taikinaa. Piirsin kaavan itse ruutupaperia apuna käyttäen. Sivuseinät ovat korkeudeltaan päätyseinän korkuisia ilman talon "harjaa". Päädyissä on myös oviaukot, joiden varaan talon saa mukin reunaan. Katto on leveydeltään hieman isompi kuin sivuseinä ja harjan sivu. Taikina kaulitaan tavalllista piparia hieman ohuemmaksi ja osat leikkasin paperisten mallien mukaan veitsellä.


Talon osien valmistus oli helppoa. Vaikeus alkoi minikokoisten mökkien kasaamisessa. Käytin kasaamiseen sulatettua sokeria, joka on erittäin kuumaa. Koska osaset olivat niin pieniä sai valuvan sokerin kanssa olla tarkkana välttääkseen palovammat. Ja hyvinhän tuo loppujen lopuksi onnistui.

Hauska osuus oli mökkien koristelu. Kun sokeri oli kuivunut koristelin talot sokerikuorrutuksella ja erilaisilla sokerikoristeilla. Jälleen kerran viimeisten kulmien koristelu oli vähintäänkin haastavaa kun pienestä mökistä ei meinannut löytyä kulmaa josta pitää kiinni tahmaamatta sormiaan.


Rakennuselementit tuloillaan

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti