2015/12/02

DIY JOULUKALENTERI

Ajattelin jakaa vinkin joulukalenterista, joka on helppo tehdä itse ja täyttää yllätyksillä, jotka ovat varmasti lahjan saajalle mieluisi. Askartelin itse tänä vuonna kummitytölle jooulukalenterin ja ainakin ensireaktio oli aivan mahtava.

Ajanpuutteen takia ajattelin päästä helpolla ja ostin askartelukaupasta pieniä paperipusseja luukuiksi. Koristelin pussit leimaamalla, käytin valkoista mustetta ja erilaisia lumihiutaleleimasimia talviseen tunnelmaan. Yhtä hyvin voi ostaa valmiiksi koristeellisempia pussukoita tai käyttää esimerkiksi nauhoja tai tarroja koristeluun.

Nidoin pussit neljään nauhaan, kuusia pussia per nauha ja sidoin nauhat pesulan vaijerihenkariin. Jokaisen narun päähän tein vielä pienen rusetin koristeeksi. Itse kalenterin tekeminen oli varsin helppoa, eikä aikaa mennyt varmaankaan kuin reilu tunti.

Tällä kertaa jokainen luukku sisältää jotain pientä ja söpöä tytölle sopivaa tavaraa. Luukuissa on paljon askarteluun liittyviä juttuja, koruja ja hieman herkkujakin viikonlopuille. Kalenterin ei välttämättä tarvitse olla vain lapsille, kunhan luukkujen sisältä on valittu kalenterin saajan mieltymyksien mukaan. Erilaisin mukavia täytteitä voisi olla vaikkapa:
  • Valokuvia yhteisistä reissuista tai muista hetkistä joista saa joulun jälkeen kasaan näppärän kollaasin
  • Minitaulu, runo, aforismi tai muu mietelause jokaiselle päivälle, näitäkin on mukava kehystää sisustukseen jälkeenpäin
  • Minikokoista kosmetiikkaa, kuten saippuaa, rasvoja, tuoksuja
  • Jumppaliike jokaiselle päivälle
  • Ja tietenkin vaihtoehtona erilaisia herkkuja joka päivälle, kuten suklaata ja karkkia kauniissa pikku pussukoissa
  • Tai terveellisempiä herkkuja, kuten kuivattuja hedelmiä, marjoja sekä pähkinöitä

Valmiista kalenterista tuli ihan mukava. Seuraava kehittyneempi versio voisi olla vaikkapa kehyksen sisään pingoitetut narut, jolloin rakennelma olisi hieman tukevampi. Uskoisin että ainakin tässä tapauksessa itse sisältö merkkaa kalenterin saajalle enemmän kuin ulkonäkö :)

Valmis kalenteri


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti