2015/11/29

DREAMING ON A... VACAY

Aiempina vuosina näihin aikoihin on ollut jo varattuna reissu jonnekin. Tänäkin syksynä ollaan suunniteltu matkaa useampaankin kohteeseen, mutta minkään osilta ei ole päästy toteutusvaiheeseen saakka.

Tänään järjestelin vanhoja reissukuvia ja päädyin samalla Pinterestiin pinnailemaan kuvia mahdollisista kohteista ja etsimään inspiraatiota sateisen kelin keskelle. Jälleen kerran houkuttelisi varata jotain mukavaa kalenteriin odottelemaan ja motivoimaan kurjien kelien keskelle. Ohessa kolmen matkakohteen kollaasit ja hieman infoa miksi jokainen näistä on keikkunut toivelistalla jo vuosia.


Sri Lanka
Aiemmin Ceyonin nimellä tunnettu Sri Lanka on vielä toistaiseksi käymättä Aasian kohteista ja tuo saari Intian kupeessa on ollut haavelistalla jo jonkin aikaa. Sri Lankassa viehättää mahdollisuus yhdistää rantalomailu luontoon ja sopivaan annokseen historiaa. Hikkaduwa lienee rantakohteista tunnetuin ainakin surffareille, mutta myös sukelluskohteiden pitäisi olla näkemisen arvoiset.

Rantojen ja vedeneläisen elämän lisäksi myös kuivan maan luonto on Sri Lankassa tutustumisen arvoista, vihreää sademetsää, geometrisia teeviljelmiä ja runsaasti eläimiä, luonnonvaraisia norsuja tietenkään unohtamatta. Kulttuuria ja historiaa Sri Lankassa riittää varmasti moneen makuun, itseäni kiinnostaisi vierailla ainakin Kandyn suunnalla, jossa vierailulistalla olisi ainakin buddhatemppeli ja norsujen turvakoti.

Sadetta ilmeisesti piisaa ympäri vuoden johtuen saaren kahdesta eri monsuunikaudesta: saaren lounaisosassa on sateisempaa touko-elokuussa kun taas koillisessa sateet asettuvat lokakuusta tammikuuhun. Rannikolla riittää lämpöä kuitenkin ympäri vuoden ja viileämpää ilmaa kaivatessa sitä löytyy sisäosien korkeammilta alueilta. Tällä hetkellä lennot näyttäisivät kustantavan halvimmillaan alle 600 euroa.Venetsia
Siitä saakka kun luin Venetsiaa kutsuttavan myös uppoavaksi kaupungiksi on se ollut niiden vierailtavien paikkojen listallani. Venetsia on aikanaan rakennettu paalujen varaan, jotka uppoavat hitaasti mutaan, ja vesi ulottuukin jo huomattavasti korkeammalle kuin alunperin.

Mielikuvieni Venetsia on kanavia, kaarisiltoja ja kauniita parvekkeita, mikä tekee siitä ihanan romanttisen kohteen lyhyelle kaupunkilomalle. Italialainen keittiö on omaan mieleeni ja Venetsialaisen ruokavalion painottuessa myös kaloihin ja muihin mereneläviin on ravintoloiden perinpohjainen koluaminen takuuvarmasti ohjelmalistalla. Loputtomien kanavien, siltojen ja tunnelmallisten ravintoloiden lisäksi tähän reissun mahtuisi ehkä myös hieman ostoksia.

Venetsiaan voi matkustaa oikeastaan mihin aikaan vuodesta tahansa, kyse lienee lähinnä siitä hauaako mieluummin katsoa paikkaa tuhansien muiden turistien kanssa tai nauttia vähemmästä väestä, mutta enemmästä sateesta. Paras vierailuaika lienee ilmojen ollessa hieman viileämmät, ennen kuin turistit kansoittavat paikan turhan tiheään, joko ennen tai jälkeen kesän sesongin. Sesongin aikaan Suomesta pääsee paikalle suorilla lennoilla ja sesongin ulkopuolella välilaskulla. Liput kannattaa hankkia ajoissa, koska itse olen huomannut että ne muutamat ex tempore -ajatukset lähteä paikan päälle vierailemaan ovat kaatuneet lippujen hintoihin. Tällä hetkellä lennot saisi noin parilla sadalla.Dubai
Listan kohteista uusin on Dubai, joka lienee kasvattanut suosiotaan myös muiden turistien kohteena, sillä kävijämäärät ovat kasvaneet moninkertaisiksi. Dubai on kiinnostava yhdistelmä rantalomaa ja kaupunkia satumaisia shoppailumahdollisuuksin. Dubaissa lämpö on taattu ja matka-aika Suomen suunnalta on hyvin kohtuullinen verrattuna esimerkiksi Aasian suuntaan.

Dubai on tosiaan päätynyt uusimpana kohteena omalle kohdelistalleni. Syy tähän lienee sen yhdistelmä modernia, luksusta, rantoja ja silti perinteitä. Dubain nokittelu muun muassa korkeimpien rakennusten ja mitä satumaisempien ostoskeskuksien osalta tuntuu menevän joiltakin osin jo hulluuden puolelle. Mutta täytyyhän näitä tietenkin todistaa omin silmin. Käyntilistalla ovat ainakin perinteiset, eli Burj Khalifa, säihkyvät ostoskeskukset, vanhakaupunki ja muun muassa mausteita myyvät Soukit.

Paras aika matkustaa Dubaihin on lokakuusta toukokuuhun, jolloin lämpötila on mukavalla tasolla. Tuon ajan ulkopuolella kuumuus on tukahduttavampi lämpötilan noustessa jopa yli 40 asteen. Lentoja saa aika-ajoin hyvinkin halvalla (tällä hetkellä tarjous huomiselle 200 euroa). Majoitukset nousevat helposti tyyriimmän puolelle, hotelleja löytyy kuitenkin monenlaisille budjeteille.


Kollaasien kuvat Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti