2016/03/16

RUOKAPAHEET JULKI

Blogeissa on jonkin aikaa kiertänyt haaste paljastella keittiöpaheita harkittujen ja viimeisteltyjen blogikuvien takaa. Vaikka itse tykkäisinkin syödä ruokaa, jonka teen hyvinkin pitkälti itse alusta saakka on toisinaan kiireisiä päiviä jolloin mennään siitä missä aita on matalin. Oma "paheeni" on pussinuudelit, eikä mitkä tahansa, vaan Mama-merkkiset Tom Yum -makuiset sellaiset. Blogosfäärin kohupaljastusten pohjalta voinen todeta etten todellakaan ole ainoa pussinuudeleiden ystävä.

Nuudelit ovat nykyisin harvinaisempaa herkkua, opiskeluaikoina tuli syötyä useamminkin. Reseptini on ajan myötä hioutunut huippuunsa ja nuudeleiden lisäksi tarvittavat ainekset löytyvät lähes aina pakastimesta ja jääkaapista. Jutun juju on iskeä kaikki maustetahnat ja chilit kattilaan jotta lopputulema on tulinen ja nauttia kuuma soppa liemineen ison lusikallisen ranskankermaa kanssa. Tulista ja pehmeää ja niin ihanaa! Resepti kaikessa monimutkaisuudessaan alla.Nappasin nämä kuvat etäpäivän "lounastauolta". Istuin koko päivän puhelinpalavereissa ilman varsinaista lounastaukoa. Koska pakkasessa ei sattunut olemaan mitään valmista piti valmistaa jotain nopeaa samalla keskittyen palaveriin. Don't tell anyone! Mikki mutelle ja nuudelit kattilaan, tämä kokkaus ei vaadi kauheasti keskittymistä joten palaveriin osallistuminen samaan aikaan onnistuu loistavasti.

Aiheesta saisi varmasti oman huvittavan postauksen - mitä kaikkea onkaan mahdollista multitaskata puhelinpalaverin aikana. Tästä saisikin hyvän kiertävän haasteen aiheella #etäpäiväpahe tai #puhelinpalaveripahe.

Etäpäivän pikanuudelit
Pussi Maman Tom Yum -nuudeleita
Pakastemaissia 
Pakasteherneitä
Katkarapuja
Tomaattipyrettä
Ranskankermaa

Keitä nuudelit kattilassa (mausteet ensin kattilaan, nuudelit vasta kiehuvaan veteen). Lisää joukkoon jäiset maissit ja herneet sekä tomaattipyrettä. Kun nuudelit ovat kypsät sammuta levy ja lisää jäiset katkaravut joukkoon. Älä missään tapauksessa keitä katkarapuja ellet halua kumimaista lopputulosta. Kaada koko komeus lautaselle ja lisää päälle iso nokare ranskankermaa. 

Nauti koko komeus läppärin ääressä lusikalla ja haarukalla yrittäen välttää sotkemasta paitaa, pöytäliinaa, läppäriä ja muistiinpanoja. Mattoa. Lattiaa. Ja lattialla pummaavaa koiraa. :)

Onko siellä vielä joku joka ei ole tullut kaapista ulos paheineen?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti