2016/03/28

DINNER AT FARANG

Rakastan aasialaista ruokaa kaikkine makuineen ja lämpöisine mausteineen. Juuri viikonloppuna taisin eräässä keskustelussa nostaa Farangin top5-ravintoloideni joukkoon perustuen tuoreeseen kokemukseen. Kävimme nimittäin viime viikolla syömässä Faragissa illallista. Meitä oli yhteensä neljä henkeä syömässä mukana muiden kanssa myös kummityttöni. Tällä kertaa emme ottaneet maistelumenuja vaan päätimme luottaa listan suosikkeihin ja muutamaan vielä testaamattomaan annokseen.

Vaikka Farang kuuluu ehdottomasti edelleen omiin suosikkeihini oli viimeinen visiitti aavistuksen väsynyt aiempiin kertoihin verrattuna. Palvelu oli edelleen ylivoimaista ja ruokakin oli kaikin puolin hyvää, mutta ei kuitenkaan jaksanut yllättää samalla tavalla kuin aiemmin. Valitsimme kaikille alkudrinkit sekä kaksi alkuruokaa ja neljä pääruokaa. Erityinen kiitos henkilökunnalle siitä että seurueemme kala-allergikon ruokavalio huomioitiin niin hyvin, mikä ei aasialaisessa keittiössä ole itsestäänselvyys.

Aloitimme vihersimpukoilla ja grillatulla possunkyljellä alkupaloiksi. Tämä versio simpukoista ei ollut yhtä hyvä kuin aiemmin maistamani, jotka mielessä tilailin alkupaloja. Grillattu possunkylki puolestaan oli positiivinen yllätys. Ylikypsä possu oli kääritty lehtiin ja grillattu sormisyötäväksi. Di chilikastike oli mukavan polttavaa, mutta ei kuitenkaan tulista.

Green shell Mussel roasted coconut dressing / Vihersimpukka ja paahdettu kookosdressing 

Chin La Lot Street style / Cha plu -lehteen käärittyä grillattua possunkylkeä

Pääruuat saapuivat hieman eriaikoihin pöytään. Tilasimme listalta molemmat talon klassikkoannokset, pehmeäkuorista taskurapua ja karamellipossua. Taskuravun salaatti vihreästä mangosta oli ihanan raikasta ja toimi hyvänä vastapainona raskaammille ruuille. Karamellipossu oli ihanan rapeaksi paistettua, tosin niin makeaa ettei kokonaista annosta voinut kuvitella syövänsä sellaisenaan. Riisiviinietikkakastike taittoi makeutta jalimellä maustettu taskuravun salaatti tasapainotti hapokkuudellaan oivasti tämän annoksen makeutta.

Possun ja taskuravun jälkeen jatkoimme lammassataylla ja marmorihärällä. Marmorihärkä oli tämän kertaisista annoksista oma suosikkini. Tosin sanottakoon että annoksen herkät maut olisivat päässeet paremmin oikeuksiinsa jos se olisi tuotu pöytään heti alkuruokien jälkeen. Nyt muiden annosten vahvat maut jyräsivät sen alleen. Naudan kypsyys oli juuri täydellinen ja minttusalaatti raikas. Lammassatay oli annoksena hyvin tuju, makumaailma muistutti jotenkin Intian curryja. Saattaa olla että vatsa oli jo täynnä, mutta annos tuntui turhan tymäkältä, melkeinpä tunkkaiselta.

Crispy softshell crab salt & pepper / Pehmeäkuorista taskurapua ja vihreää mangoa

Crispy pork & palm sugar caramel / Rapeaksi paistettua karamellipossua


Grilled marble beef & roasted rice / Grillattua marmorihärkää ja paahdettua riisiä 

Roasted lamb Satay / Rapeaksi paahdettua karitsan kylkeä ja pähkinäistä satay-kastiketta 

Alku-  ja pääruuissa oli sen verran rutkasti syötävää ettei jälkiruualle jäänyt juurikaan tilaa. Pöytäseura tilasi jälkiruokia, itse korvasin jälkiruuan hedelmäisellä cocktaililla. Kuitenkin naapurin jälkiruoka näytti sen verran hyvältä että sitä piti hieman maistaa. Vaikka en niin makeista jälkiruuista perusta niin kookosvanukas ja mandariinisorbetti nousi jälkiruokasuosikiksi ja ajatuskin annoksesta saa nytkin veden kielelle.

Kaiken kaikkiaan ilta oli ihana ja meillä kävi hyvä tuuri pöydän kanssa. Istuimme nimittäin tällä kertaa loungen puolella ja vaikka hieman vierastin pienten pöytien ääressä ruokailua oli rauhallinen nurkkaus muuten täpötäydessä ravintolassa pienempi paha. Aiemmilla kerroilla ollaan nautittu maistelumenut ja ensi kertaa silmällä pitäen yritän muistaa valita enemmän freesejä ruokia salaatteineen, sillä tämän kerran ruuat tuntuivat aavistuksen verran turhan tuhdeilta.

Golden triangle / Kookosvanukasta ja mandariinisorbettia

Farang on edelleen yksi suosikkiravintoloistani, mutta ei ehkä enää niin kirkkaasti kärkikastissa kuin aiemmin. Olisi mukava löytää uusia suosikkeja joten vinkit otetaan ilolla vastaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti