2015/01/23

Week #3 - Travel is Fatal to Narrow-mindedness

Kolmas viikko takana, sekin edelleen reissussa joten luvassa ei ole suuria uutisia. Kuluneen viikon aikana
... ostin yhden rantahuivin ja mekon
... ostin yhden purkin kookosöljyä ihon ja hiusten kosteuttamiseen

Siinäpä se. Ennen kaikkea on ollut positiivista huomata kuinka erilaisin silmin sitä miettii onko jokin vaate tai tavara oikeasti tarpeellinen vai hetken heräteostos. Suomessa kierrätys ja ekologisuus ovat huomattavasti pidemmälle kehittyneitä kuin monessa muussa maassa. Reissatessa on ollut aika-ajoin surullista seurata kuinka huonolaatuinen ja halpa tavara kannustavat kertakäyttökulttuuriin ja itseä on monin kohdin harmittanut heittää roskiin asioita joita kotona lajittelisi, kuten tölkkejä ja muovipulloja. 

Etelän lomakohteissa varsinkin muovisia vesipulloja kuluu käsittämätön määrä päivittäin ja rannalle huuhtoutuvat muovipullot ovat surullinen näky. Sukeltamista harrastavana varsinkin muoviroska merissä on todella lohduton näky. Omaan ajatusmaailmaan on onneksi iskostunut se että omat roskat korjataan aina mukaan ja sukellusporukoissa on ollut kiva huomata että porukka on aktiivista ja huolehtii ympäristöstä, kuten korjaa sukellusten yhteydessä mahdollisuuksien mukaan merestä roskaa pois.

Kuva ei tee oikeutta Tiger Cave Templen näkymille auringon laskiessa“Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness.” 
- Mark Twain

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti