2015/01/23

Supernopea Suppiskeitto

Eilinen myöhäinen paluu reissusta. Tyhjä jääkaappi.

Päätin jäädä tänään etäpäivälle kotiin jotta samalla olisi aikaa purkaa matkatavaroita suoraan pesukoneeseen ja siitä vaatekaappiin. Vuorokausirytmi on vielä Thaimaan lämmössä joten nälkä alkoi kurnia mahassa jo aamulla eikä pimeä ja kylmä keli houkutellut kauppareissulle. Niinpä pengoin pakastinta lounastarpeita varten ja päätin tehdä jotain syksyn pakastetuista suppilovahveroista.

Mitään erityistä reseptiä ei ollut, pyörätin keiton aika lailla hatusta ja improvisoiden kaapeista löytyvien aineksien puitteissa. Ohjeen mukaisilla määrillä tuli kaksi reiluhkoa annosta jotka molemmat hävisivät työpäivän aikana parempiin suihin! Oma ruuanlaitto perustuu harvemmin resepteihin vaan enemmänkin näppituntumaan mutta tällä kertaa piti kirjata resepti talteen ensi kertaa varten.


Helppo suppilovahverokeitto:

n. 300 g suppilovahveroita (unohdin punnita, mutta pakastettuja sieniä oli noin reilu 3 dl)
1,5 rkl voita (käytin voimariinia)
1 pieni sipuli (käytin punasipulia)
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
2 dl (kevyt)maitoa
1 dl kermaa
0,5 dl valkoviiniä (käytin kuohuviiniä)
½ kasvisliemikuutiota (käytin kanalientä)
1 tl suolaa
mustapippuria
valkopippuria
ranskankermaa, yrttejä koristeluun

Pilko sienet ja paista kattilassa kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja sipuli ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele sekaan jauhot ja lisää vesi. Sekoita niin että jauhot ovat varmasti liuenneet ja lisää maito, kerma ja liemikuutio. Lisää suola ja pippurit ja tarkista maku. Valkopippuria oli huomattavasti vähemmän kuin mustapippuria.

Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää (kuohu)viini sekä tuoretta persilja- tai ruohosipulisilppua väriksi. Annostele lautaselle ja koristele nokareella ranskankermaa ja tuoreella yrttisilpulla.

Keitosta tuli hyvinkin kermaisen oloista vaikka kermaa oli reseptissä vain vähän. Kuohuviini toimi keitossa jännästi, hennon maun lisäksi ainakin tuntui että rakenne olisi ollut kevyempi, ehkä jopa hieman kupliva. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti