2015/11/24

KYMMENEN KYSYMYKSEN HAASTE

Tartuin kymmenen kysymyksen haasteeseen jo jonkin aikaa sitten Marjukan blogissa. Haaste on kiertänyt blogeissa jo sen verran etten ketään haasta eriseen mukaan, mutta jos joku innokas tähän vielä tarttuu niin käyhän jättämässä kommentti boxiin!

1. Minkä asian haluaisit toteuttaa lähitulevaisuudessa?
Tämä on helppo - loma! Lomapäiviä on säästetty ja rahaa hillottu matkabudjettiin, enää puuttuisi päätös minne, miten ja milloin. Tähän pimeään vuodenaikaan mieli halaa tietenkin etelän lämpöön ja aurinkoon, joka on tähän saakka tarkoittanut lähinnä Aasian eri kolkkia. Toisaalta viime vuoden honkkarin matkan jäljiltä myös suurkaupungitkin kiehtoisivat. Saisiko molemmat kiitos?

Jos tulevaisuuta miettii pidemmälle ja isompia asioita niin olen miettinyt joskus olenko lopullisella alallani. Haluaisin jotenkin kehittää itseäni, ehkä enemmän luovaan suuntaan, eikä opiskelukaan ole kokonaan pois suljettu. Näin talvipakkasilla myös uuden auton osto on mielessä.2. Jos olisit sarjakuvahahmo, niin mikä olisit?
Tämähän on vaikea! Olen tietyllä tavalla ristiriitainen persoona, joten todennäköisesti olisin Jekyll ja Hyde -tyyppinen combo Iines Ankkaa ja Neiti Näpsää. Tiedän että pystyn organisoimaan isojakin asioita ja saan paljon aikaan, ja tietyissä asioissa kykenen jopa järjestelmällisyyteen. Sitten on niitä päiviä jolloin tuntuu että päästelen suusta aivan mitä sattuu ja suurimmat haasteet ovat valita minkä värinen huivi sopii asuun parhaiten.


3. Bravuurisi keittiössä?
Tykkään ruuanlaitosta ja suosikkeja on monia, joten yksi  yli muiden on vaikea valita. Sanoisin että pitkään rakkaudella haudutetut ruuat ovat varsinkin näin syksyllä hyviä, joten valitaan takuuvarma valinta eli pulled pork. Tämän lisäksi erilaiset jälkiruuat ovat kyllä omia bravuureita. Istumme säännöllisesti töiden kautta muodostuneen kaveriporukan kanssa iltaa ja tuolloin jälkiruokavastuu osuu aika usein allekirjoittaneelle.


4. Miten näet blogisi tulevaisuuden?
Blogin tulevaisuus on yhtä epävarma kuin kirjoittajansa tasapainoisuus! Ei sentään, tykkään kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Tai ainakin haluaisin oppia valokuvaamaan. Blogi on mukava tapa toteuttaa molempia ja säilöä mukavia tapahtumia muistiin. Pintapuolinen raapaisuhan tämä on, koska tarkoitus on kirjoittaa kaikesta höttöisestä; nätistä, pinnallisesta ja mukavasti.

Yritän pikemminkin jatkossa pitää tämän kanavana, jolla kääntää ajatukset pois stressistä, kiireestä ja murheista. Eli tarkoitus olisi jatkossa keskittyä entistä enemmän pumpuliin ja hattaraan!5. Podetko koskaan maailmantuskaa?
Ainakin joiltakin osin yllä. Vanhemmiten olen huomannut ihmetteleväni tietyiltä osin maailman menoa ja tulevaisuutta. Eniten itseäni huolettaa vastuuton kuluttaminen, miten kohtelemme maapalloa ja sen rajallisia resursseja ja millaisen maailman jätämme seuraaville sukupolville. Koska eläimet ovat lähellä sydäntäni, niin kärsin myös nähdessäni vääryyttä viattomia luontokappaleita kohtaan. Uskon karmaan ja toivon sen muistavan niitä ketkä sen ansaitsevat!


6. Ideaali vapaapäiväsi?
En oikeastaan kaipaa onnistuneelta vapaapäivältä kummempia, sanoisin että kaikki tiivistyy kiireettömyyteen ja hyvään fiilikseen. Se voikin sitten toteutua monessa muodossa, varpaita liotellessa mäkkilaiturilla, koti-ilta kynttilänvalossa villasukat jalassa siistiä kotia ihastellessa tai vain hyvä leffa kotisohvalla. Kaikki käy kunhan ei tarvitse suorittaa!
7. Kadutko mitään tekemisiäsi ratkaisuja?
En ja vielä kerran en. En ehkä ymmärrä ihmisiä, jotka tekevät itse valintoja ja myöhemmin katuvat tekemiään asioita. Mielestäni ratkaisuni tekevät minusta sen joka olen. En myöskään ole sitä tyyppiä joka hetken huumassa tekee suuria muutoksia elämäänsä, varsinkin sellaisia joita on vaikea peruuttaa.

Tietenkin joskus tulee mietittyä tekisinkö joskus asioita elämässäni toisin. Tällaisia asioita on muutama, kuten se että olisin voinut opiskeluaikoina viettää osan ajasta ulkomailla. Tällainen mietiskely ei kuitenkaa ole tarkoittanut että katuisin yhtään tähänastisia valintojani.


8. Miten mies saa sinut nauramaan?
Itselläni on niin hyvä (huono) huumorintaju että naureskelen milloin millekin. Yleensä huonoille vitseille. Ehkä kaikista positiivisinta on se että olen vanhemmiten oppinut nauramaan itselleni, kaikille niille pienille vioilleni ja omalle epätäydellisyydelleni. Itseironia on parasta!

Seurustelun alkuajoista oman miehen kanssa jäi mieleen kuinka paljon nauroimme, hän taisi osin valloittaakin minut naurullaan joka oli niin rento ja avoin. Hän myös kutitteli minua vähän väliä koska tiesi että se saa minut nauramaan vedet silmissä. Nauramme ja kutittelemme toisiamme edelleen vaikka seurustelun alkuajoista on jo vuosia aikaa. 9. Miten otat tästä syksystä irti parhaat palat?
Kohta ollaankin jo talvessa, mutta syksyyn kuuluvat kynttilät, kellastuvat lehdet ja hyvä ruoka. Tänä vuonna syksy on ollut erityisen kaunis ja olenkin monena iltana ihastellut kauniita auringonlaskuja. Aina välillä olen yrittänyt muistaa pysähtyä tällaiseen hetkeen ja painaa mieleeni värejä ja tunnelmia. Olla läsnä.

Syksy on myös pukeutumisen kannalta inspiroivaa aikaa sillä pidän neuleista, saappaista ja materiaaleista. Värit ovat syksyisin hyvin harmoniset harmaan eri skaalassa yhdistettynä vain vähällä värillä.


10. Oletko illan virkku vai aamun torkku?
Ehdottomasti aamun torkku. En ole millään muotoa aamuihminen ja nautin nukkua viikonloppuisin pitkään. Olen kuulemma myös aamuäreä jos minut sattuu herättämään kesken unien. Silloin tällöin reissusta palatessa unirytmi jää hieman sekaisin ja heräilen aikaisin, jota en kyllä pistä alkuunkaan pahaksi, sillä kiireettömät aamut olisivat mukavia useamminkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti