2016/01/02

WHAT HAPPENED IN YEAR 2015

Halusin vielä palata hetkeksi vuoteen 2015. Olen käyttänyt pari viimeistä päivää valokuvien järjestelyyn ja arkistointiin valikoiden parhaimpia otoksia sekä muistoja vuoden ajalta. Kulunut vuosi oli jälleen kerran täynnä tapahtumia ja muistettavia hetkiä, matkustelua ja ihania illallisia. Ehkä hieman liikaa töitä, ja toisaalta urheilua ja omaa aikaa olisi voinut mahtua vuoteen enemmänkin. Uusia maita en päässyt tänä vuonna näkemään, mutta matkoja mahtui niin lähelle kuin kauas: Thaimaaseen ja Intiaan sekä Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan ja Tallinnaan.

Kuvat ovat joko aiemmin blogissa tai instassa julkaistuja tai sitten tähän saakka julkaisemattomia räpsyjä kamerasta ja kännykästä, asioista jotka jäivät mieleen. Joten pidemmittä puheitta, vielä kerran, vuosi 2015!

Tammikuu - Vuoden alusta starttasin projektin jonka tavoitteena oli vähentää turhan tavaran ostamista ja karsia vaatteita ja kosmetiikkaa kaapista. Vaikka projekti ei mennyt ihan suunnitelman mukaan olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja ajatuksiin joita proggis herätti.

Loppiaisena suunnattiin siskon kanssa Thaimaan aurinkoon rinkkojen kera. Meillä oli ostettuna lennot Bangkokista Krabille ja takaisin sekä kaksi ensimmäistä yötä hotellissa Krabilla, muuten päätimme mennä sinne minne fiilis vie. Päädyimme kiertämään Koh Lantalla ja Koh Lipellä sekä palatessa pysähdyimme Ao Nangissa suunnitellun Bangkokin visiitin lisäksi. Loma ja aurinko tulivat tarpeeseen ja aistit nauttivat väreistä ja tunnelmasta. Lipe nousi lähelle kärkeä suosikkikohteiden osalta. Kotiin tullessa ehdin nauttia viikon hieman talvisesta Suomesta, jonka jälkeen suuntasin jo seuraavalle reissulle Intiaan.


Helmikuu alkoi töiden merkeissä Intiassa, iltaisin ehdin käydä ostoksilla ja ulkona syömässä. Viikonloppuna jäi hieman aikaa rentoutua altaalla ja tehtiin myös reissu paikalliselle viinitilalle, jossa kierreltiin maistelemassa eri lajikkeiden rypäleitä ja päästiin maistamaan tilan omia viinejä. Projekti jatkui ja tutkiskelin innoissani kaappeja turhan kosmettiikan osalta. Helmikuussa urheilin reippaasti ja instan perusteella fiilistelin ahkeraan tulppaaneja. Helmikuussa syttyi myös autokuume, mutta vielä toistaiseksi uusi auto odottaa löytymistään.


Maaliskuu jatkui kukkien fiilistelyllä ja kevään odotuksella. Teloin ensimmäistä kertaa selkääni, jonka takia kävin ahkeraan fyssarilla. Oikutteleva selkä verotti urheiluja kun taas lisääntyvä päivänvalo innosti kuvailemaan asuja ja maisemia. Totesin, että haluan oppia ottamaan parempia kuvia. Innostuin ruskean nahkatakin ja leokuosin yhdistelmästä mutta en koskaan julkaissut kuvaa asusta.

Maasliskuussa myös käväistiin pikaisesti Levillä ja nautittiin vissiin talven ainoat lumet ja aurinkoiset kelit. Erityisesti mieleen jäi carting-kisa jääradalla joka ennakkoluuloista huolimatta oli todellakin mukaansatempaavan hauskaa. Loppukuusta vietettiin tyttöjen viikonloppu Tampereella syöden ja jutellen iltoja myöden.


Huhtikuu alkoi pääsiäisellä, jolloin kokkailin paljon ja löysin uuden lempparinkuohuvan. Reissasin huhtikuussa vain kerran, Tukholmaan. Vihoitteleva selkä ja työtahti rokottivat aikaa kirjoittelulta ja muulta, sain myös huonoja uutisia, joten olin aika väsynyt ja kaipasin aurinkoa ja lomaa. Kaipasin myös hieman vaihtelua hiustyyliin ja väriä tummennettiin osittain lähemmäs omaa luonnollista väriä. Loppukuusta napattiin pari päivää vapaaksi äiti-tytär -reissuun Tallinnan suuntaan, jossa teemana oli syöminen, shoppailu ja hemmottelu. Hölläsin hieman ostolakkoilua Tallinnan Massimo Duttilla. Pikkuhiljaa saatiin fyssarinkin kanssa selkä kuntoon, joka vaikuttikin pirteyteen.Toukokuu - selän ollessa kunnossa innostuin parin vuoden jälkeen juoksulenkkeihin. Kuvailin etenevää kevättä ja jatkoin innoissani valikoivaa ostolakkoilua ja purkkien tyhjennystä. Kunto tuntui olevan parhaimmillaan, joka innosti panostamaan syömisen laatuun ja hurahdin kunnolla erilaisiin smoothieihin. Smoothiet oli myös kätevä keino tyhjätä pakkasesta marjoja tulevan kesän satoa varten. Kirsikat kukkivat kauniisti ja käytiin herkuttelemassa yksi mieleenpainuvimmista illallisista ravintola A21:ssa. Löysin uudelleen vaaleat sävyt ja Tallinnan Massimo Duttilta ostetut valkoiset ja vaaleat housut nousivat kesän suosikkivaatteeksi.


Kesäkuu - motivaatio treenaukseen oli huipussaan ja olin kevään päätteeksi varmaankin parhaassa kunnossa ikinä. Nämä selfiet omasta selästä on vähän niin ja näin, mutta on kyllä ikävä noita selkälihaksia. Motivaatio ja liiallinen into kostautuivat kuitenkin toipilaan selälle ja kunto ei pysynyt painojen perässä. Touko-kesäkuun taitteessa selkä kipeytyi uudelleen, tällä kertaa pahemmin ja samalla tiellä ollaan edelleen. Kaappiensiivousprojekti otti takapakkia, koska olin asettanut itselleni epärealistiset tavoitteet. Aktiivinen kirjoittelu projektin etenemisestä jäi kokonaan ja tämä taisikin olla kompastuskiveni muutenkin.

Kesäkuu tuntui pääsevän hitaasti käyntiin Suomessa, niinpä kevään etenemistä tuli ihasteltua Tukholmassa, jonne tuli reissattua pariin otteeseen kesäkuussa. Juhannuksen jälkeen vietin viikon lomaa hopeakorujen parissa, jonka jälkeen palasin vielä viikoksi töihin.


Heinäkuu - varsinainen kesäloma alkoi heinäkuun alussa ja ensimmäisenä oli vuorossa kesän ainoat festarit, tällä kertaa Himoksella. Muutoin kesä taittui perinteisissä merkeissä mökillä ja kaupungissa. Maalasin saunaa ja nautin vähistä sateettomista päivistä muun muassa mansikoiden ja mustikoiden parissa. Helsingissä käytiin leffassa tuhlaamassa vanhenevia lippuja ja ulkona syömässä, tacot taisivat olla kesän suosikkiruoka. Heinäkuussa tehtiin myös viikonlopun mittainen venereissu Inkooseen ja yövyin ensimmäistä kertaa veneessä.


Elokuu - palasin takaisin töiden pariin jo heinäkuun lopulla, josta alkoivatkin sitten kesän ainoat aurinkoiset kelit. Onneksi elokuu oli töissä vielä hyvin rauhallista, joten keleistä ehti nauttia vielä työpäivien jälkeen. Pidettiin rantakallioilla picknic ja käytiin nauttimassa katuruokaa Teurastamon Street food -markkinoilla. Tacot pitivät pintansa suosikkina. Elokuulle osui yksi ainoa työreissu Tukholmaan jolloin käytiin samalla nauttimassa vielä lämpöisestä kesäillasta ja maisemista Djurgardenin suuntaan. Pukeuduin koko kesän ja syksyn alun vaaleisiin sävyihin, mutta päälle iski joku suunnaton itsekritiikki enkä julkaissut ensimmäistäkään kuvaa asuista.


Syyskuu oli kiireinen, käytiin ahkerasti ulkona syömässä ja löysin uuden suosikkiruuan, vitnamilaiset rullat. Kuukauden sisään tuli reissattua Osloon sekä Kööpenhaminaan työn puolesta ja kuun lopussa starttasin työreissulle Intiaan kauniissa aurongonlaskussa. Pari vuotta aiemmin ostettu nahkatakki oli syksyn käytetyin vaate ja kuljin siinä niin pitkään kuin tarkenin. Syksylle osui vaatehankintojen suma, tarpeellisia ja ehdottoman käytännöllisiä hankintoja tuli tehtyä useampi. Kuun lopussa olin jälleen pois kotoa työreissussa.


Lokakuu alkoi jälleen työn merkeissä Intiassa. Osuin paikalle juhlakaudella, jolloin hotellin suositus oli ettemme edes poistu paikalta viikonlopun juhlallisuuksien tukkiessa kadut. Näinpä viikonloppuna tuli kerrankin vain makoiltua hotellin uima-altaalla tilaten juomat ja sapuskat suoraan aurinkotuoliin. Hieman ehdin kierrättää ensikertaa vierailevia työkavereita kaupoilla, mutta omat ostokset jäivät aivan minimiin. Vähät reissun ostokset olivat lähinnä vuoden ensimmäiset joululahjaostokset ja yksi kaulahuivi itselle. Lämpötilan noustessa piti testata Starbucksin jäälattea intialaisittain, eli kermaa ja jäitä, joita kumpaakaan ei kuulemma pitäisi tuolla nauttia. Maha kesti oireetta joten lienee vuosien aikana kasvatettu jo ihan hyvä vastustuskyky.

Kotiin palatessa syksy jatkoi etenemistään. Auringonnousut ja -laskut tuntuivat lokakuussa tavallista värikkäämmiltä ja niitä tulikin ikuistettua monia. Erityisen kauniina mieleen jäi auton sivupeilistä napattu vahinkoräpsy. Lokakuussa järjestin ensimmäiset omat rapujuhlat. Kuun viimeisenä päivänä otin pari päivää vapaata ja lähdin kuskiksi kohti Savoa, eli jälleen kerran vietin kuun vaihteen poissa kotoa.


Marraskuu hurahti jotenkin kummasti ohi ja päällimmäinen mielikuva on vain harmaus. Palattiin lyhyeltä reissulta Keski-Suomesta, jonne menimme juhlistamaan pyöreitä vuosia. Paluumatkalla saatiin nauttia vuoden ensimmäisistä ja ainoista valkoisista keleistä. Reissasin Tukhomaan ja Köpikseen, josta löysin Celinen käsilaukkuihastukseni. Punnitsin tämän ja toisen iltalaukkuvaihtoehdon välillä. Olin varautunut kauppojen tekoon seuraavalla työreissulla joulukuussa, joka kuitenkin peruuntui viime metreillä.

Osallistuttiin kaverin kanssa Finnairin järjestämään Beaujolais Nouveau -viini-iltaan jossa maisteltiin tämän vuoden viinejä, kuultiin viinien valmistuksesta ja teemaan sopien esittely eri tyyppisten juustojen kanssa toimivista pähkinöistä ja hillomakupareista. Marraskuun lopussa joulufiilistely alkoi varovasti valojen ja kynttilöiden muodossa iltojen pimetessä.


Joulukuu oli ehdottomasti vuoden hulluin ja rankin kuu. Töissä on aina kiire vuoden loppuessa, tänä vuonna kiire oli kuitenkin jotain ihan muuta aiempiin vuosiin verrattuna. Matkustin liikaa, tein joululahjaostoksia kentiltä ja yritin työn vastapainona keskittyä paljon kirjoitteluun. Fiilistelin joulua jo hyvissä ajoin ja yritin olla ajoissa liikenteessä valmisteluiden kanssa välttääkseni joulustressin. Stressistä huolimatta pidin kiinni terveellisestä ruokailusta vaikka nautinkin paljon jouluruokaa.

Ostin itselleni syntymäpäivä- ja joululahjan samalla kertaa. Muutaman mutkan ja sattuman kautta laukku oli jotain ihan muuta kuin olin suunnitellut, mutta reilun viikon käytön jälkeen voin vain todeta että olen erittäin tyytyväinen ja näilläkin sattumilla oli näemmä tarkoituksensa.

 Tässä se oli, vuosi 2015! Nähtäväksi jää mitä 2016 tuo tullessaan... 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti