2015/03/15

AO NANG TÄRPIT

Vaikka reissusta on aikaa niin haluan kirjoitella muistiin matkakokemuksia. Huomiona sellainen että meillä oli reppureissu ja todettiin tammikuun olevan aika ruuhkaista aikaa Ao Nangissa joten päätimme lähteä muualle kiertelemään aika pian. Palasimme kuitenkin Ao Nangiin vielä kolmeksi yöksi paluumatkalla. Yhteensä vietettiin viisi yötä paikan päällä jossa ajassa paikkoja ehti katsastaa ihan kivasti. Jälkimmäisellä kerralla turisteja oli jo selkeästi vähemmän ja mielenkiintoista koettavaa joka makuun. Paljon jäi myös nähtävää seuraavaan kertaan :)

Tiger Cave temple: 

Aivan mahtavat näkymät! Jos haluaa reippailla jonain päivänä niin suosittelen ehdottomasti. Matkaa ”huipulle” on yli 1000 askelmaa (muistaakseni 1200-jotain) mutta näkymät ylhäältä ja matkan varrelta ovat hienot. Kävi tosin kunnon päälle! Alhaalla on temppeliä ja muuta nähtävää, me ei näitä niinkään ehditty koluta. Apinoihin tehtiin valitettavasti lähempää tuttavuutta alas tullessa kun ystävällinen kanssaturisti villitsi ne ruokkimalla. Lopputuloksena yksi apinanpoikanen roikkumassa mekon helmassa :) Suosittelisin lähtemään liikenteeseen pahimman kuumuuden jälkeen. Vuokraamamme kuski haki meidät hotellilta hieman ennen neljää. Kuljetus oli muuten kätevä, vuokrattiin maasturi kuskilla 1100 Bahtilla. Kuljettaja haki meidät hotellilta, odotti niin kauan kun haluttiin ja vei takaisin hotellille koukaten paluumatkalla toisenkin nähtävyyden kautta. Tuk tukit pyysivät jopa enemmän. Tammikuussa on tietenkin sesonkihinnat, uskoisin että sesongin ulkopuolella pääsee halvemmallakin.


Veneretket ja Railay Beach: 

Ao Nangin rannat eivät mielestäni ole kauneimpia mahdollisia. Tästä syystä suosittelen ehdottomasti tutustumaan lähirantoihin jotka on helposti saavutettavissa lyhyellä venematkalla. Noin 10 minuutin pitkähäntävenematkan päästä Ao Nangin rantakadusta on Railay Beach. Käytiin tuolla tutustumassa ja maisemat olivat mielestäni nätimpiä, tosin turistejakin oli ruuhkaksi saakka. Railay Beachin kallioilla järjestetään myös kalliokiipeilykursseja joita harkitsimme mutta ajanpuutteen vuoksi jätimme testaamatta.

Toinen kokeilemisen arvoinen vaihtoehto on napata puolen päivän tai päivän mittainen veneretki joka kiertää lähialueen saaria. Tup Island, Hong Island, Chichken Island ja muut saater antavat aika erilaisen kuvan ja päivän aikana pääsee uimaan, snorklaamaan ja nauttimaan auringosta. Veneretkistä olisi löytynyt myös hieman pidempiä Phi Phille tai Similan-saarille jossa on sitä postikorttien turkoosia vettä ja valkeaa hiekkaa...

Meinattiin että vikana iltana oltaisiin menty sunset cruiselle vanhalle junkille, joka oli monissa arvosteluissa rankattu lähes parhaaksi, mutta meillä oli pohkeet niin kipeinä tiikeritemppeliin kiipeämisestä että passattiin. Tykkäsimme kaiken kaikkiaan liikkkua vesitse jolloin maisemia näki vähän eri suunnasta ja muutakin kuin ”kotirantaa”. Kannattaa kuitenkin varmistaa muutama asia retkeä valitessa: päivän mittaisessa reissussa on hyvä tarkistaa että veneessä on mahdollisuus istua kunnolla varjossa ja toisaalta että tilaa on riittämiin. Mukaan ehdottomasti aurinkorasvaa, vettä, aurinkolasit ja jotain pään suojaksi.
Sukellus/snorklaus: 

Käytiin sukeltamassa Lipellä, voin suositella joko sukellusta tai snorklausta. Veden alla oli paljon pikkukaloja ja muuta elämää. Ao Nangista järjestetään paljon sukellus ja snorklausretkiä lähelle ja kauemmaksi.

Thai Boxing: 

Alun perin olin lupautunut mukaan kuvaajaksi Ao Naging Thaiboxing stadionin yhteydessä olevalle salille. Eikö siinä sitten kuitenkin käynyt niin että paikan omistaja puhui ympäri kokeilemaan, lupautui oikein itse harjoitusvastustajaksi. Loppujen lopuksi tuo oli todella kivaa puuhaa! Kaverilla oli selkeästikin hyvä huumorintaju, opetti kyllä liikkeitä jne, mutta muutoin taisi mennä showpainin puolelle. Mukava oli kyllä hieman liikkua vaikkakin aamu ysiltä hellettäkin oli varmasti 30 asteen kieppeillä.
Ravintolat: 

Löydettiin monta mukavaa paikkaa sekä rannan tuntumasta että ylämäestä rannalta poispäin lähdettäessä. Viimeisenä iltana arvottiin pitkään kahden paikan välillä, joista toinen oli seafood-ravintola Lae Lay Grill josta oli kuulemma hienot auringonlaskut. Koska reissun loppupuolella teki jo mieli kunnon pihvejä päädyimme kuitenkin Trip Advisorin korkealle rankkaamaan Carnivoreen. Ja oli kyllä erinomaiset pihvit vaikka paikalliseen tasoon nähden olikin hinnakas paikka. Seafood-paikka olisi varmasti ollut ihana romanttiseen illalliseen auringon laskiessa mutta tätä varten kannattaa sitten varata pöytä ennakkoon, meillä oli Carnivoressa tuuria kun tammikuussa saatiin pöytä vain kävelemällä sisään. Meidän jälkeemme ovelta käännytettiin useampikin pöydän kyselijä.

Hotellit:

Yövytiin kahdessa eri hotellissa Ao Nangissa - ensimmäiset yöt Vogue Resort & Spa:ssa ja jälkimmäisellä kerralla Red Ginger -nimisessä hotellissa. Näistä kahdesta pidin enemmän ensimmäisestä, mutta molempia voi suositella.

Vogue Resort & Spa oli kaiken kaikkiaan oikein positiivinen kokemus. Hotellissa olivat tilavat huoneet, hyvä aamupala ja ihana allasalue. Hotellilta sai mukaan rantakassin alustoinen ja pyyhkeineen. Parasta oli kuitenkin sijainti, ravintoloihin, kauppoihin ja lähimmälle rannalle oli kivenheiton matka. Tästä huolimatta huoneisiin ei kantautunut meteliä.

Red Ginger Chic Resort oli sarjassa "ihan mukava". Paikassa ei ollut mitään vikaa ja menisin hotelliin toistekin. Aamiainen oli toiseksi paras koko reissulla ja erityisesti mieltä lämmitti Thaimaassa harvinainen hotellin eko-ajattelu ja kierrötys. Harmiksemme wifi ei kuitenkaan toiminut hotellissa kuin hetken viimeisenä iltana (#firstworldproblems) ja kaiken kaikkiaan siistin olemuksen lisäksi hotelli tuntui persoonattomalta.

Vogue Resort & Spa
Red Ginger Chic Resort

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti